Πως να προσθέσω κώδικα ακίνδυνα στην ιστοσελίδα μου;

Δημοσιεύθηκε 03/03/2021

Αν γνωρίζεις από προγραμματισμό,
δεν είναι ανάγκη να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο.

Ψάχνοντας να βελτιώσεις την ιστοσελίδα σου σίγουρα θα έχεις βρεθεί αντιμέτωπος πολλές φορές με την προτροπή να ανεβάσεις κάποιο μέρος κώδικα (php, javascript, css κτλ) στο functions.php.

Αν όμως δεν έχεις πρόσβαση στα αρχεία του theme της ιστοσελίδας σου ή δεν γνωρίζεις “καθόλου από αυτά”, είτε έχεις ασχοληθεί πολύ λίγο με τον προγραμματισμό ή το theme structure του WordPress, τότε θα υπάρχει ο φόβος “μήπως πειράξω κάτι και χαλάσω το site μου”.

Υπάρχει μία πολύ εύκολη λύση για να προσθέσεις κώδικα ακίνδυνα στην ιστοσελίδα,

το δωρεάν WordPress plugin: Code Snippets.

kwdikas-akindina-1

Το Code Snippets δίνει την δυνατότητα να προσθέσεις PHP κώδικα στην ιστοσελίδα, χωρίς να πειράξεις καθόλου τα αρχεία του theme. Φυσικά μπορείς να προσθέσεις επίσης κώδικα JavaScript ή CSS. Το πλεονέκτημα είναι ότι γράφεις τον κώδικα που θέλεις και τρέχει στο site σαν να ήταν γραμμένος στο functions.php.

Με το που εγκαταστήσεις το plugin έχει από μόνο του κάποια παραδείγματα που σου δείχνει τον τρόπο για να γράψεις τους κώδικες. Έχει την δυνατότητα επίσης, να γράψεις κώδικα αλλά να τον κρατήσεις ανενεργό και να μην τρέχει, ή να δηλώσεις να τρέξει μόνο μία φορά ή μόνο στην αρχική σελίδα κτλ, αναλόγως τις εκάστοτε ανάγκες.

kwdikas-akindina-2

Για παράδειγμα, μία πολύ κλασσική ανάγκη των ιστοσελίδων είναι να προσθέσουν κώδικα για να ενεργοποιηθεί το Google Analytics. Μπορείς εύκολα να προσθέσεις τον σχετικό κώδικα μέσω του Code Snippets.

kwdikas-akindina-3